Zintuigen

Zintuigen

De waarnemingen van je zintuigen maken je tot hoe je op dat moment (mens) bent.
Sound treatment, klankschalen, aromatherapie, visuele therapie en bijvoorbeeld ayurvedische thee beïnvloeden je energieveld. In afstemming zet ik de meest passende tools als katalysator in om jouw lichaam de balans weer te laten vinden.

Gevoel

Gehoor

Visueel

Reuk

Smaak

Gevoel

Zie massage. Maar een omhelzing of een hele lichte aanraking doet ook veel.

Gehoor

Ik gebruik klankschalen, windgongs, grote gong, sjamanistische drum, muziek op verschillende helende frequenties en ocean drum o.a. voor een afgestemde muziekontspanning. Impressie? Bekijk het filmpje: Klankschalen & Gong.

Dat de trillingen van geluid fysiek iets met ons doet, is duidelijk. (Natuurkundig uit te leggen, trillingen in water dragen heel ver en diep en ons lichaam bestaat voor het grootste deel uit water!)

Mijn behandelwijzen zijn op zich niet uniek. Wat wel zeer uitzonderlijk is, is dat ik tijdens bijvoorbeeld de massage, gebruikmaak van deze technieken.

Visuele ruimte onthaastingspraktijk Noord Brabant

Visueel

Visuele meditaties, symbolen (bijv. tarot), bewegende beelden (op groot scherm), kunstbeschouwing (hiermee bedoel ik bijvoorbeeld een flowpainting beschouwen; deze zijn zeer intuïtief gecreëerd, daardoor van alles in te zien. Zie links als je geïnteresseerd bent in flowpainting art).

Ook hier is dit item op zich niet uniek, maar wat wel zeer uitzonderlijk is in mijn behandeling, dat ik tijdens bijv. een visuele voorstelling (ik heb daarvoor een thuisbioscoopje in de praktijk ter beschikking), gebruikmaak van massage technieken.

FlowpaitingArt van Logo in Praktijk

Reuk

Aromatherapie is een zachtaardige, natuurlijke en holistische therapie die haar geneeskrachtige eigenschappen ontleent aan de plantenwereld. Door een gecontroleerd en geïnformeerd gebruik van plantengeurstoffen helpt zij het lichaam weer in balans te brengen en probeert zij slecht functionerende delen te revitaliseren. De hiervoor gebruikte oliën brengen op deze manier lichaam en geest, emoties en gedachten weer in evenwicht en zorgen ervoor dat mensen zich goed voelen en dit ook uitstralen.

Ik maak gebruik van essentiële oliën tijdens de sessie die voortkomen uit de Ayurveda. De Ayurvedische massageoliën hebben een helende werking. De helende geuren komen niet alleen van de massage essentiële oliën, maar ook van de aromaverspreiders en via speciale ayurvedische hydrolate sprays.

Aromatherapie geneeskrachtig

Smaak

Gezondheid is voor Ayurveda eigenlijk één van de basisvoorwaarden voor het ten volle beleven en bereiken van de belangrijkste doelstellingen van het leven.

Hierbij denkt men bijvoorbeeld aan vreugde, rechtschapenheid, vrijheid en welvarendheid.

Want alleen als iemand in balans is, conform zijn ware aard leeft en in zijn kracht staat, is hij in staat om aan zijn spirituele doelen en zijn individuele taak in het leven te werken.

Voor Ayurveda is gezondheid niet alleen de afwezigheid van ziekte, maar het evenwicht tussen lichaam, geest en bewustzijn van het zelf.

Thee wordt geadviseerd aan zowel de masseur als de klant voor en na de massage om de uitscheidingsorganen te ondersteunen.

Daarom drinken we samen ayurvedische thee als dat op dat moment uitkomt.

Thee voor evenwicht tussen lichaam en geest
Bronvermelding tekst: Ayurveda-agn.com