Over mij, Ruud

Mijn missie is om te zorgen voor minder ziekte, meer geluksgevoel en een hoger WELZIJN door totale ontspanning te geven en dat te leren integreren in het dagelijkse leven.

Hallo, ik ben Ruud

Als vierde (en laatste) kind van een ondernemingsfamilie, zijn er bepaalde waardes en interesses “met de paplepel ingegeven”. Respect voor alles en niet oordelen bijvoorbeeld. Mijn spiritualiteit werd aangewakkerd door het katholicisme en is later mindfulness, sjamanisme en vipassana geworden. Ik heb een grote liefde mee gekregen voor muziek, kunst, cultuur en natuur.

Ook dieren en fotografie zijn mijn passies geworden.

Ter nagedachtenis aan mijn vader (Piet ten Hacken 18 juli 2022 overleden) aan wie ik zoveel te danken heb. Zo ontzettend dankbaar.

Koepel Sint-Jan, Den Bosch –
Het katholicisme heeft mij spiritualiteit bijgebracht.

Gedrag van mensen

De interesse in het gedrag van dieren zag ik terug in het gedrag van mensen, wat vorm kreeg in leiding geven op technische bedrijven waar ik 30 jaar heb gewerkt. Het coachen en trainen van medewerkers was een belangrijke taak en daar heb ik zelf ook verschillende trainingen en cursussen in gehad.

Ondertussen ging mijn interesse steeds meer naar spiritualiteit in de vorm van ademhalingstechnieken, sjamanisme, verschillende massagetechnieken, meditatie, klankschalen, maar ook ecstatic dance, wellness bezoeken, etc.

In 2019 heb ik mijn diploma PSBK (psycho-sociale basiskennis) gehaald om voor mezelf te beginnen. Deze studie wekte mijn interesse in de cognitieve therapie waardoor ik de universitaire studie psychologie ben gestart.

Waarom een onthaastingspraktijk?

Het begon allemaal met een opdrachtje op de lager school toen ik ongeveer 7 jaar was; “Wat ben ik al geworden? Wat kun je worden?”. Wat ik toen opgeschreven had: “Ik wil graag tekenen hoe mooi het leven kan zijn”, en “Met iemand kunnen omgaan”, “Eerlijk zijn”, “Altijd voor iedereen klaar staan”. Hieruit blijkt dat ik toen al de wereld wilde verbeteren of zelfs dragen!

Mijn “big why-s?” zijn dan ook: interesse in de medemens en zijn/haar gedrag, zoeken naar de grondreden of oorzaak, de wereld verbeteren en mensen helpen met mijn eigen levenservaringen.

Ruud ten Hacken 7 jaar

Ruud, 7 jaar

WELZIJN in Wikipedia

Welzijn verwijst naar een zekere mate van materiële en immateriële tevredenheid.

In de economie wordt vooral gesproken over dat aspect van welzijn dat wordt aangeduid door het woord ‘welvaart’. Dit is de mate waarin de bevolking zich in zijn behoeften bevredigd acht. Dat heeft als consequentie dat het niet alleen om materiële dingen, maar ook om immateriële zaken gaat. Zo kan bijvoorbeeld het weer of het politieke klimaat van invloed zijn op het welzijn, maar ook de hoeveelheid producten die de consument kan kopen, of het inkomen dat hij te besteden heeft. Hieraan gekoppeld kan ook het inkomen van de buurman een rol spelen, bijvoorbeeld in de situatie dat de buurman een nieuwe auto koopt, en de andere buurman zich dat zelf niet kan veroorloven. Dat kan tot wrijving en afgunst leiden, en tot verlaging van het welzijn.

Binnen het dagelijks leven heeft de term welzijn primair betrekking op de brede waaier van aspecten van de gezondheid. Dit wordt ook wel kwaliteit van leven genoemd, en duidt op een brede waardebepaling van het welzijn van individuen en gemeenschappen.

De term wordt in zeer breed verband gebruikt, waaronder de terreinen van gezondheidszorg, politiek, ontwikkelingssamenwerking, enzovoorts. Welzijn mag niet worden verward met welvaart (levensstandaard)[1] die primair een financieel- economische inslag heeft. Tot de standaardindicatoren van welzijn behoren niet alleen materieel bezit en werkgelegenheid, maar ook de woonomgeving, lichamelijke en geestelijke gezondheid, onderwijs, recreatie en sociale contacten.

Bron: Wikipedia

Kwalificaties

 • Cursus “opleiden en trainen in productieomgeving” (2006)
 • Diverse First Linemanagement cursussen (2000 t/m 2014)
 • PsychoSociale BasisKennis (PSBK), CPION erkend (2019)
 • Bachelor Psychologie (Gestart 2020)
 • Psychosociaal therapeut HBO (Gestart 2022)
 • Klankschaalmasseur (2019)
 • Ontspanningsmasseur (2022)
 • Aromatherapie
 • Ayurveda Massage, Lomi Lomi (Samudra) & MLD (Manuele Lymfedrainage)
  Kwalificaties Ruud ten Hacken