Massage voor ontspanning

Massage

Ik maak gebruik van de reguliere ontspanningsmassages, ayurvedische, lomi lomi (samudra), lymfedrainage massages en chakrabehandeling. Ook gebruik ik andere tools voor helende huidsensaties.
Door massage of aanraking neemt onder andere de afgifte van cortisol, het zogenaamde stresshormoon af en neemt serotonine toe. Serotonine is een neurotransmitter die er onder andere voor zorgt dat men zich meer ontspannen voelt. Het wordt ook wel een ‘feel good-stofje’ genoemd. Verder helpt massage de klant om zich bewuster te worden van zijn eigen lichaam en om beter naar zijn eigen lichaam te luisteren.

Massage kan helpen bij het herstellen van de balans tussen het sympathisch en parasympathisch systeem.

Massage voor ontspanning
Olie masseren
Olie gieten
LomiLomi massage Brabant

Ayurveda

Ayurveda betekent letterlijk kennis van het (lange)leven’. ’Ayu(r)’ beteken: leven en ‘veda’ kennis, levenswijsheid. Het is een holistische, natuurgeneeskundige levensfilosofie die de krachten van de natuur gebruikt: om een mens weer in evenwicht met zichzelf te brengen.
Volgens de ayurveda is gezondheid: vrij zijn van belangen, onwetendheid en chaos, zowel in lichaam en geest.

Ayurveda beschouwt het lichaam als een samenvloeiing van het fysieke, het energetische, het mentale, emotionele en geestelijke lichaam.

In dit opzicht beschrijft de Ayurveda ook de mogelijke somatische factor binnen de pathologie (ziekteleer). De pathologie ontstaat vanuit een energetische disbalans of geestelijke disbalans met invloed op het fysieke, emotionele en mentale systeem. Geen lichaam zonder geest en omgekeerd, of toch de invloed van lichaam op geest in twee richtingen.

Optimale gezondheid wordt volgens ayurveda bereikt als we in complete harmonie leven met onze omgeving. Om in harmonie te leven moeten we onze natuur begrijpen. Alleen dan kunnen we intelligente keuzes maken die ons op ons levenspad steunen.

Olie masseren
Olie gieten
LomiLomi massage Brabant